Man zit achter zijn iMac en drinkt een kopje koffie

Bespaar flink op reiskosten in het nieuwe normaal.

Een groot deel van de werkende Nederlanders blijft ook na de corona lockdown vaker thuiswerken. Er wordt daardoor minder gereisd. Toch blijft de vaste reiskostenvergoeding voor je werknemers gewoon doortikken. Zonde? Ehh… zeker. Maar gelukkig is er een oplossing.

Nu we gewend zijn aan de lekkere koffie van thuis, eindelijk die verrekte printer aan de praat hebben gekregen én toegeven dat video-vergaderen niet per se gezellig, maar wel efficiënter is, weten we: thuiswerken blijft. Ook na de coronacrisis. En als jij hier straks samen met je medewerkers vaker voor kiest, dan sta je daar niet alleen in.

26 procent blijft thuiswerken

Uit onderzoek van zowel het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) als van opiniepeiler Maurice de Hond blijkt namelijk dat ruim een kwart van de thuiswerkers ook na de crisis vaker thuis blijft werken. En voor meer dan een derde blijft het efficiënte videobellen een prima vervanger voor ellenlange sessies in een vergaderzaal.

Lagere kosten

Vaker thuiswerken kan alleen maar betekenen dat er minder files zijn. Dat je minder mensen op het perron treft. En dat er dus minder reiskosten worden gemaakt. Alleen zie je dat laatste als werkgever niet terug op de balans. Vaak heb je een vaste vergoeding met je werknemers afgesproken, of betaal je je scheel aan trajectkaarten. Dat kan anders. Want het rijmt niet met het nieuwe nu.

Flexibele mobiliteitskaart

De flexibele mobiliteitskaart van WijMobiel rijmt wel met het nieuwe nu. Als werkgever betaal je hiermee namelijk alleen voor de daadwerkelijk gemaakte reiskosten. En voordeel: je medewerkers zitten niet vast aan één vorm van reizen. Dat is belangrijk, want mensen willen graag een keuze hebben, zo bleek ook uit het onderzoek van De Hond. 18 procent van de OV-overstappers pakt straks misschien wel liever de fiets. De mobiliteitskaart van WijMobiel is daar al volledig op ingericht.

Pers kaart voor app met schaduw 1

Kevin van HR

Dus als Kevin van HR altijd met de trein reist, maar op donderdag eigenlijk liever een OV-fiets pakt, of een deelauto, of zijn eigen Honda, dan kan dat gewoon. Met dezelfde kaart. Zonder gedoe. Alle zakelijke reiskosten van Kevin, en de rest van zijn collega’s, worden verzameld op één overzichtelijke totaalfactuur. En we kunnen alvast verklappen: die is stukken lager dan de kostenpost die je nu hebt.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen met de mobiliteitskaart van WijMobiel? We staan te trappelen om met je mee te denken over flexibele, duurzame én voordelige reisoplossingen voor jou en je werknemers. Want dat nieuwe normaal, dat doen we gewoon samen. Neem hier contact met ons op, of kijk eens rustig op www.wijmobiel.nl/mobiliteitskaart/.