Regionale Mobiliteitsteams

Nu regionale hulp voor alle werkzoekenden

Iedereen die een baan zoekt, of zich wil omscholen, kan sinds deze maand voor hulp terecht bij een van de 35 Regionale Mobiliteitsteams (RMT).

Voorheen waren deze RMT’s alleen voor mensen die door de coronapandemie hun baan verloren, maar nu zijn ze er voor iedereen: ondernemers, werknemers, werkzoekenden, of zzp’ers. Mensen hoeven niets te betalen voor de hulp en er zijn geen aanvullende eisen aan verbonden, zoals het recht op een uitkering, of de periode waarin iemand zijn baan is verloren.

Persoonlijke hulp

Afhankelijk van de persoonlijke situatie, wordt gekeken wat nodig is om iemand weer op de rit te krijgen. Mensen krijgen gratis loopbaanadvies, worden begeleid naar een omscholingstraject, of voorgesteld aan werkgevers die personeel zoeken. Zo ontstaan er interessante loopbaanswitches. Om maar wat te noemen: van kok naar conducteur, van winkelmedewerker naar voedingsassistent en van stewardess naar onderwijsassistent.

WijMobiel ondersteunt op maat

Het administratieve proces rondom de reisbewegingen van de werkzoekenden lijkt ingewikkeld voor Regionale Mobiliteitsteams. Hulp op maat vereist immers administratie op maat. Daarom ondersteunt WijMobiel de RMT’s in deze administratie. Omdat mensen soms langere afstanden moeten afleggen voor omscholing, sollicitatie of leerwerktrajecten, krijgen ze via het RMT in hun regio een persoonlijke OV-chipkaart van WijMobiel, met daarop een reisbudget voor het OV, of kilometervergoeding op maat.

In de praktijk

Zodra het RMT een werkzoekende toevoegt aan onze portal en een maatwerkbudget toekent, stuurt WijMobiel de werkzoekende een persoonlijke kaart waar direct mee gereisd kan worden. Gewoon zonder gedoe, lekker praktisch, want het traject zelf kost waarschijnlijk al genoeg energie voor de werkzoekende. En voor de RMT’s valt er een administratieve last van de schouders.

Van Amsterdam tot Eindhoven

Inmiddels zijn Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, het RMT Eindhoven, Flevoland en Enschede al aangesloten bij WijMobiel.

Werk jij ook bij een RMT en snak je naar een passende oplossing voor de reiskostenvergoeding van jullie werkzoekenden? Neem gerust contact met ons op om al je vragen te stellen en de mogelijkheden te bespreken.