ov tegoed betalen met je stadspas 2

OV tegoed betalen met de stadspas

WijMobiel en Groupcard lanceren per 1 november 2022 een webshop voor stadspashouders. Wijmobiel.app/shop is een aanwinst voor iedereen die reistegoed wil bestellen voor de OV-chipkaart.

 

In de webshop kun je namelijk niet alleen met iDeal betalen, maar ook met een stadspas of cadeaukaart, zoals bijvoorbeeld de Deventer Doet pas. Gemeenten kunnen op deze manier een OV-tegoed op een stadspas zetten, die gemakkelijk over te hevelen is naar de persoonlijke OV-chipkaart.

 

Voorheen was saldo laden op je OV-chipkaart via een stadspas wel mogelijk, maar vaak wat omslachtig. Dan moest je bijvoorbeeld fysiek naar één specifieke laadpaal op het station. Met deze webshop is dat ‘gedoe’ verleden tijd en kan iedereen vanaf de keukentafel saldo laden en direct van het ov gebruikmaken.

 

‘We zijn erg blij met de samenwerking met Groupcard,’ aldus Jesse Schotman van WijMobiel. ‘Onze missie is om het openbaar vervoer voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken en dit is een flinke stap in de goede richting. We hopen dat zoveel mogelijk gemeentes zich aansluiten en hun stadspashouders laten meeprofiteren van deze mogelijkheid.’

Meer info?

Neem contact op met WijMobiel om ook jouw stadspas aan te sluiten.