Treinstation

Drukte in de trein vermijden? Gebruik Treinwijzer

Reis je binnenkort met de trein en wil je inzicht op de verwachte drukte? Meld je reis dan vooraf aan via Treinwijzer van NS.

Angst voor treinreizen

Er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt, het is daarom niet vreemd dat er minder met de trein wordt gereisd. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de NS dat reizigers juist uit angst voor corona de voorkeur geven aan een ander vervoermiddel. Zonde, want reizen met de trein kan volgens de NS (en ons!) op een veilige en comfortabele manier.

Reizen met Treinwijzer

Om inzicht te krijgen in de verwachte drukte heeft de NS Treinwijzer ontwikkeld zodat je vooraf je treinreis kan aanmelden. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel aangemoedigd. Met Treinwijzer ontvang jij als reiziger direct inzicht op jouw geplande traject. Je ziet de verwachte drukte, of er nog plek is voor jou en of het mogelijk is om je fiets mee te nemen.

Hoe het werkt?

Het is alleen mogelijk om een treinreis voor vandaag en/of morgen aan te melden. Dat doe je door in te loggen op jouw account via de NS app of website en te klikken op ‘reis aanmelden.’ Na het aanmelden zie je de verwachte drukte van de treinreis. Vind jij het toch te druk? Dan kun je jouw treinreis wijzigen of eventueel kiezen voor een ander vervoersmiddel.

Flexibel reizen

Wil je jouw werknemers de mogelijkheid geven om flexibel te reizen? De mobiliteitskaart van WijMobiel sluit aan op die specifieke wens. Reizigers kunnen zelf kiezen uit alternatief vervoer op de trein zoals: bus, ov-fiets of (deel)auto. Bovendien bespaar je met het reizen met een mobiliteitskaart een hoop administratieve rompslomp.

Meer weten? Bekijk onze mobiliteitsoplossingen voor het Sociaal domein of onze Mobiliteitskaart.