Logo gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag zorgt ervoor dat inburgeraars zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren en aan het dagelijks leven kunnen mee doen.

Aanleiding

Gemeente Den Haag vergoedt reiskosten voor inburgeraars die moeten reizen met het openbaar vervoer naar een taalcursus, leer-werktraject of school. Deze reiskosten konden zij achteraf declareren bij de gemeente. Dat wilden zij anders. Het kwam te vaak voor dat de inburgeraars geen middelen hadden om de reiskosten maandelijks voor te schieten. Vaak pas achteraf kwam de gemeente er dan achter dat de doelgroep niet heeft kunnen reizen naar de taalcursus, leer-werktraject of school. Ook wilde de gemeente meer grip hebben op de reisbewegingen van deze doelgroep.

Reisoplossing

Het inburgeringstraject is per inburgeraar anders. Daar passen verschillende reisoplossingen van WijMobiel bij. Zo worden er Reis-tickets uitgegeven aan inburgeraars die één keer per week mogen reizen met de trein naar hun taalcursus. Een Reis-ticket is een eenmalige reisoplossing waarmee een inburgeraar op een vast traject kan reizen met de trein. In dit geval vanaf Den Haag naar Leiden. De klantmanager kan een Reis-ticket aanvragen en automatisch wekelijks laten versturen per e-mail.

Inburgeraars die meerdere reizen per week moeten maken doen dat met de OV Budgetkaart. Daarmee kunnen zij niet alleen naar de taalcursus reizen. Zij reizen daarmee ook naar school of een leer-werktraject. Het reisbudget wordt maandelijks geladen op de OV Budgetkaart van de inburgeraar. In de WijMobiel Portal heeft de gemeente Den Haag direct inzicht in het reisgedrag van de inburgeraars. 

Voor alle reisoplossingen geldt dat het declareren verleden tijd is. De gemeente Den Haag ontvangt aan het eind van de maand één factuur over de gemaakte reiskosten van alle inburgeraars. 

WijMobiel Animatie 08 Owl Character resized

Wil je meer weten over
onze diensten?

Onze Servicedesk staat voor je klaar!