Zo verduurzaam je het reisgedrag van je werknemers

We dragen allemaal graag bij aan een duurzamere wereld. Dat is gelukkig vaak een stuk simpeler dan je wellicht verwacht. Kijk alleen maar naar het woon-werkverkeer van je werknemers. Met deze tips verduurzaam je die.

Verminderen van CO₂-uitstoot

Door het reizen met het openbaar vervoer help je mee aan het verminderen van CO₂ uitstoot. Het is zelfs zo dat een treinkilometer 75% minder CO₂-uitstoot oplevert dan een gemiddelde autokilometer. Een veelgehoorde reden om toch de auto te pakken is dat je hiermee sneller bent. Tijdens spitsuren hoeft dit niet zo te zijn en kan het openbaar vervoer juist de ideale oplossing zijn.

Zakelijke ov-chipkaart

Een bijkomend voordeel van reizen met het ov is dat je werknemer onderweg nog even heerlijk kan relaxen met een krantje en ontbijtje. Of alvast wat voorbereidingen voor het werk kan doen natuurlijk. Geeft je werknemer de voorkeur aan het openbaar vervoer? Dan wordt dit nog eens een stuk makkelijker met een mobiliteitskaart: een zakelijke OV-chipkaart waarmee je niet alleen gebruik maakt van het openbaar vervoer, maar die je ook voor andere mobiliteitsdiensten kan gebruiken.

Elektrische auto delen

Blijkt de auto toch de voorkeur te hebben? Kies dan voor een deelauto. Op die manier rijdt je medewerker minder en bewuster. Als hij namelijk geen auto voor de deur hebt staan, kiest hij vaak eerder voor de fiets of het openbaar vervoer. Er zijn verschillende aanbieders zoals Greenwheels die bijvoorbeeld ook een abonnement aanbieden met een mobiliteitskaart. Zo kan je werknemer de ene dag op de fiets, de andere dag met het openbaar vervoer of met de deelauto. Handig toch?!

OV-fiets huren

De keuze voor de fiets voor woon-werkverkeer is natuurlijk de meest duurzame. Dit is alleen niet voor iedereen een optie. Denk alleen al aan de afstand. Toch kan een deel van de reis vaak fietsend afgelegd worden. Het laatste stuk vanaf het station bijvoorbeeld. Een fiets meenemen met het ov is vaak gedoe. Helemaal tijdens de spits. En bovendien mag het niet altijd. Gelukkig is dit niet meer nodig nu je bij NS-stations een OV-fiets kan huren. Deze kun je gewoon los huren en hier hoef je geen NS abonnement voor te hebben. Het kan ook tot de mogelijkheden behoren als je een abonnement neemt op een mobiliteitskaart. Zo ben je niet alleen snel en makkelijk, maar dus ook duurzaam bezig.

Benieuwd naar alle voordelen van de mobiliteitskaart van WijMobiel? Bekijk deze hier