Pijnacker-Nootdorp

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. 

Aanleiding

Voor de inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, is het uitkeren van geld om te kunnen reizen geen oplossing. Dit verdwijnt vaak in de al bestaande schulden of wordt gebruikt voor andere doeleinden.  Contant geld lost de vervoersarmoede bij deze doelgroep dus niet op.

Door hun financiële situatie kunnen ze de reis naar school of het leer-werktraject niet betalen. Daarom heeft de gemeente een tiental klantmanagers aangewezen, die deze groep stuk voor stuk begeleidt in het proces naar betaald werk. En alles wat daarbij komt kijken. Zij helpen deze mensen sneller te participeren en begeleiden naar werk. Met als uiteindelijke doel een zelfredzaam bestaan. Om dit te realiseren zocht de gemeente Pijnacker – Nootdorp ook een passende reisoplossing waardoor de cliënten zorgeloos van huis naar werk en weer terug kunnen reizen. Zo kwamen zij uiteindelijk uit bij WijMobiel.  

Reisoplossing

Dankzij onze OV Budgetkaart kan deze groep inwoners eindelijk zorgeloos reizen naar bijvoorbeeld sollicitaties, studies en leer-werktrajecten. Op basis van de te maken reis kan de klantmanager online heel simpel een budget koppelen aan zijn cliënt. Vervolgens zorgt WijMobiel ervoor dat het juiste budget tijdig op de kaart wordt geladen. Zo heeft de client altijd voldoende saldo om zijn reis te maken. Hij of zij hoeft hierdoor nooit iets voor te schieten. Dat is door de financiële situatie sowieso geen optie.

Door dit reisbudget niet op de rekening te storten of cash uit te keren, wordt het geld niet aan andere doeleinden besteed. Ook leert de cliënt op deze manier veilig om te gaan met een budget. Daarbij leert deze groep het ov-netwerk kennen en alle mogelijkheden die dit hen biedt om zelfstandig te reizen. Dit alles helpt mee de kloof tot de arbeidsmarkt te dichten en geeft een mooi perspectief voor de toekomst.

WijMobiel Animatie 08 Owl Character resized

Wil je meer weten over
onze diensten?

Onze Servicedesk staat voor je klaar!