Gemeente Huizen

Gemeente Huizen

De gemeente Huizen zet zich in voor inburgeraars binnen de gemeente. 

Aanleiding

De gemeente Huizen zocht een passende oplossing voor hun inburgeraars om te kunnen reizen naar cursussen, leer-werktrajecten en/of studies. Het eerste idee van de gemeente: de inburgeraars een vast bedrag toekennen om te reizen. Daarbij liepen ze alleen tegen de volgende problemen aan:

 

  • Inburgeraars hebben vaak geen bankrekeningnummer waar het geld op gestort kan worden.
  • Daarbij heeft deze groep vaak weinig te besteden. Voorschieten en declareren is dus vaak geen optie. Of geld verdwijnt in bestaande schulden.
  • Bovendien is niet zichtbaar of het geld op de rekening daadwerkelijk gebruikt wordt om te reizen naar bijvoorbeeld leer-werktrajecten.

Reisoplossing

Uiteindelijk is de gemeente Huizen terechtgekomen bij WijMobiel en heeft daar de meest passende oplossing gevonden. Zo blijkt voor deze groep inburgeraars de anonieme OV Budgetkaart van WijMobiel het beste. Iedere inburgeraar krijgt deze OV Budgetkaart met hierop een maandelijks budget van zijn of haar klantmanager. Inclusief uitleg zodat ze zonder problemen kunnen reizen. Daarbij hoeft er dankzij deze mobiliteitskaart niets voorgeschoten te worden en kan het geld alleen gebruikt worden om te reizen met het openbaar vervoer.

Bovendien is het op deze manier voor de inburgeraars op ieder gewenst moment mogelijk om te reizen naar hun studie, werk of sollicitaties. Zo wordt deze groep wegwijs gemaakt in het openbaar vervoer netwerk van Nederland en waar nodig door WijMobiel ondersteund tijdens de reis. Alles om dat gat tot de arbeidsmarkt zo snel mogelijk te dichten, en samen op weg te gaan naar een mooie toekomst.

WijMobiel Animatie 08 Owl Character resized

Wil je meer weten over
onze diensten?

Onze Servicedesk staat voor je klaar!