Openbaar vervoer

Van de trein en bus tot tram en metro: met de drie kaarten van WijMobiel reis je met het openbaar vervoer heel Nederland door.

Reizen met een budget

Met de OV Budget kaart heb je de keuze uit al het openbaar vervoer in Nederland. Het reissaldo laden wij maandelijks automatisch op de kaart. Er kan gekozen worden voor een vast of variabel bedrag per maand.

Altijd inchecken

Reis je met OV Basis of WijMobiel Compleet? Dan kun je altijd inchecken. Saldo laden is dus niet nodig. Alle gemaakte reiskosten worden namelijk maandelijks achteraf gefactureerd op één btw-factuur.

Wat gebeurt er bij het inchecken?

Als je incheckt wordt jouw WijMobiel kaart gecontroleerd. Er wordt tijdelijk een instaptarief (€20,- trein, €4,- bus), van de kaart gehaald. Hiermee wordt aan het eind van de reis de reiskosten verrekend.

Wat gebeurt er bij het uitchecken?

De kaartlezer gaat na of je hebt gereisd op een reisproduct of op saldo. Reis je op saldo? Dan berekent de kaartlezer de reiskosten. Dit bedrag wordt verrekend met je instaptarief en vervolgens weer op jouw mobiliteitskaart teruggezet. Vergeet dus niet uit te checken!

Heb je een budgetkaart? (Je reist op saldo)

Als het saldo op jouw kaart minder is dan €20,- (trein) of €4,- (bus, tram, metro) dan moet je het saldo eerst aanvullen. In je overzicht kun je zien of er nog saldo voor je klaar staat en wanneer we weer saldo voor je klaar zetten.

Check goed in en uit!

Let erop dat je niet twee keer achter elkaar de kaart voor de kaartlezer houdt, want dan check je in en ook meteen weer uit. En niet ingecheckt betekent bij controle: een boete. Vergeet ook niet uit te checken en weer in te checken als je overstapt naar een ander voertuig of vervoerder.