ovprobeerpas 1 e1589272269482

Gratis OV-pas nog groter succes door afsluiting Wantijbrug

Binnen een paar dagen hebben 247 werknemers van verschillende Dordtse bedrijven een gratis OV-probeerpas aangevraagd. Allemaal veroorzaakt door de afsluiting van de Wantijbrug op de N3 bij Dordrecht. De OV-probeerpassen zijn een initiatief van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) die voor de levering WijMobiel heeft ingeschakeld.

Met de OV-probeerpas kunnen werknemers van deelnemende Dordtse bedrijven vier weken lang gratis het openbaar vervoer proberen. Bevalt dit beter dan de auto, dan kan het gratis reizen nog eens met vier weken worden verlengd. Eerder werd deze ov-pas al door MRDH geïnitieerd en in de regio Haaglanden en Rotterdam veelvuldig gebruikt. In totaal zijn er al 3000 OV-probeerpassen uitgegeven.

Drechtsteden

Nu de afsluiting van de Wantijbrug op de N3 voor grote verkeersgevolgen zorgt, heeft Rijkswaterstaat samen met De Verkeersonderneming besloten om ook in de Drechtsteden budget voor de gratis OV-probeerpassen vrij te maken. WijMobiel verzorgt de gehele aanvraag, productie en verzending en voorziet de passen zelfs van een persoonlijk reisbudget.

Gratis OV-probeerpas

Eerder was er in de Drechtsteden nog een plan voor gratis leenfietsen, maar daar waren verschillende lokale bedrijven niet enthousiast over. Wel over de gratis OV-probeerpas van MRDH. Binnen een paar dagen zijn er namelijk al 247 aangevraagd. Vooral door het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hier hebben 237 personeelsleden een aanvraag gedaan.

Albert Schweitzer ziekenhuis

Ziekenhuiswoordvoerder Frank van den Elsen in een interview aan het AD: “We hopen dat onze medewerkers het openbaar vervoer blijven gebruiken als de brug straks weer open is. Enerzijds omdat na dit jaar nog veel nieuw N3-leed in het verschiet ligt. Anderzijds omdat we als ziekenhuis een inspanningsverplichting hebben om verkeer in de spits terug te dringen.’’

Fileleed

Mede-oprichter en directeur WijMobiel Jesse Schotman over deze samenwerking: “We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing voor al het fileleed. Ook hopen we nog meer mensen te enthousiasmeren om met een alternatief te reizen, mogelijk gemaakt door onze mobiliteitskaarten.”

300 OV-passen

Voor nu is er in de regio Dordrecht budget vrijgemaakt voor 300 OV-probeerpassen, vertelt woordvoerder Monique Monster van De Verkeersonderneming. “Mochten we daar overheen gaan, moet gekeken worden of we dit kunnen ophogen.”, vertelt de woordvoerder aan het AD. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de Wantijbrug op 3 april weer open.

 

Bron: AD