Pers kaart voor app met schaduw 1

Het gemak van een mobiliteitskaart

Een mobiliteitskaart is een zakelijke OV-chipkaart die je ook voor andere mobiliteitsdiensten kan gebruiken. Benieuwd wat er zo handig aan is? Hier vind je de voordelen op een rij.

Minder administratie

Met een mobiliteitskaart minimaliseer jij je administratie. Dus geen losse declaraties meer verwerken en slechts één factuur per maand met daarop overzichtelijk alle gemaakte reiskosten. Deze factuur is direct geschikt voor de teruggave van de btw. Dat betekent dus ook: geen gedoe meer met werkkostenvergoeding en reiskostenvergoeding zoals bijvoorbeeld apart de OV-fiets declareren.

Duurzaam reizen

Met het openbaar vervoer, de OV-fiets of een (elektrische) deelauto? Met een mobiliteitskaart zijn vaak alle duurzame reiscombinaties mogelijk. Lees hier hoe je het reisgedrag van je werknemers duurzamer maakt.

Alle mobiliteitssoorten op één zakelijke OV-chipkaart

Geeft de werknemer de ene dag de voorkeur aan het openbaar vervoer en pakt hij de andere dag liever de auto? Met de mobiliteitskaart is dat geen probleem. Bovendien heb je op deze manier geen aparte tankpas en zakelijk OV-chipkaart meer nodig.

Inzicht in transacties

Voor zowel werkgever als werknemer is er vaak de mogelijkheid om inzicht te hebben in de transacties en zo het overzicht te behouden. Bovendien is het reisgedrag meestal makkelijk te markeren als zakelijk, woon-werk en privé.

Door meerdere personen te gebruiken

Mobiliteitskaarten zijn er in een anonieme variant. Hierop staat geen foto en naam en deze zijn dus handig voor tijdelijke krachten of als reserve bij verlies of diefstal. Liever een persoonlijke kaart? Dat kan ook. In dat geval komt er vaak een naam en foto op en is daardoor niet deelbaar.